„ECOncordia” –  întreprindere socială sustenabilă pentru inserție profesională a tinerilor defavorizați.

La data de  29 septembrie 2016, în satul Breanova, raionul Orhei, a fost inaugurată prima fermă ecologică mixtă din Republica Moldova –„ECOncordia”. Prin intermediul acestei inițiative ne propunem extinderea capacității CONCODIA de a ajuta, de a învăța și schimba spre bine tânăra generație, prin educare și oferire de locuri de muncă și, prin urmare, asigurarea viitorului lor.
Inițierea lucrărilor de amenajare a fermei „ECOncordia” este planificată pentru luna februarie 2017, urmând ca deja pe parcursul anului viitor cantinele și centrele sociale CONCORDIA Moldova să fie asigurate cu tot necesarul de produse alimentare ecologice, iar în anul 2018 produsele agricole ecologice să fie comercializate în centrele comerciale din Chișinău, venitul obținut în rezultatul vânzărilor fiind investit în proiectele sociale ale CONCORDIEI Moldova.
În decurs de 1 an şi jumătate de la inaugurare vor fi date în exploatare un apartament social pentru o familie de părinți-educatori, 11 camere duble prevăzute cu baie proprie pentru tineri din Concordia care vor munci în fermă și o camera pentru odihnă, o bucătărie, o cantină socială, două săli pentru seminare, birouri pentru personal, o linie de spălare, sortare, cântărire și ambalare în lădițe și caserole a fructelor, câteva camere frigorifice, o seră dublă pentru producerea răsadurilor, 8 sere simple destinate producției de legume, câteva uscătoare solare și o fermă de găini.
La eveniment au participat oaspeți de onoare din Austria și reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, cu care Concordia Moldova colaborează eficient mai bine de 10 ani, parteneri și donatori din țară și de peste hotare, exprimându-și deschiderea şi speranța inițierii unor proiecte similare pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
Evenimentul a fost celebrat printr-un program cultural susținut de beneficiarii serviciilor Concordia Moldova din cadrul centrului social Ghetlova și alți tineri din cadrul centrelor de plasament Concordia.

Aici puteți vedea pozele de la eveniment.

Aici puteți urmări reportajul video.

Facebook