News

O delegație de parlamentari din Germania în vizită la CONCORDIA

A.O. CONCORDIA. Proiecte sociale a găzduit joi, 20 octombrie, o delegație de 10 diplomați din Germania, veniți la Chișinău într-o vizită de cercetare a domeniului social din Republica Moldova.

Ședința a început la ora 10:30 în sala de conferințe și s-a încheiat cu vizita Centrului de plasament temporar republican Casa CONCORDIA și a Centrului pentru tineret Casa IGNATIUS.

La întâlnirea din sala de conferințe au participat directoarele CONCORDIA Tatiana Baltă și Viorica Matas, Florian Hassler - Secretar de stat pentru coordonare politică și Europa în cadrul Ministerului de Stat din Baden-Wurttemberg, Siegfried Lorek - secretar de stat la Ministerul Justiției și Migrației și deputat în Parlament, Nicolas Fink - deputat în Parlament, Michael Joukov deputat în Parlament, alți membri ai delegației, Nicoleta Stăvilă, reprezentantă IAW Moldova și Ecaterina Mardarovici, director Agapedia Moldova, precum și familii de refugiați, aflate în plasament la Casa comunitară din s. Bolohan.  

„Fortificarea conexiunilor în cadrul Danube Strategy și anume interelaționarea și suportul reciproc intre țările din spațiul danubian este important pentru Baden-Wurttemberg – zona de unde izvorăște Dunărea” a precizat Florian Hassler.  

Directoarele AO CONCORDIA. Proiecte Sociale Tatiana Baltă și Viorica Matas le-au mulțumit celor prezenți și au prezentat pe scurt activitățile organizației pe care o conduc. Membrii delegației au fost interesați de sinergia existentă între mediul organizațiilor nonguvernamentale de asistență socială, comunitate și administrația locală, precum și integrarea persoanelor social vulnerabile dar și cea a refugiaților. 

Pentru o discuție nonformală despre necesități și planuri de viitor, au fost invitate familii de refugiați, cazate în centrul CONCORDIA din s. Bolohan. Micuța Ecaterina din Odesa le-a zis „Nu trebuie să știți ce înseamnă război. E ceva de groază”. 

 „În numele Ministerului de Stat Baden-Württemberg, aș dori să vă mulțumesc pentru că ne-ați oferit ocazia de a vă cunoaște personal, dar mai ales rezultatele muncii dumneavoastră în domeniul protecției sociale în Republica Moldova”a reiterat Florian Hassler, Secretar de stat pentru coordonare politică și Europa în cadrul Ministerului de Stat din Baden-Wurttemberg înainte de plecare.  

Newsletter Donează