News

CONCORDIA - 19 ani de schimbare, transformare și progres în comunitate!

Asociația CONCORDIA marchează 19 ani de activitate dedicată sprijinirii persoanelor și comunităților vulnerabile din Republica Moldova. În cei 19 ani de activitate, CONCORDIA a avut un impact semnificativ asupra vieții a mii de persoane și a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de trai ale acestora.

Fondată în anul 2004, CONCORDIA s-a concentrat încă de la început pe îmbunătățirea calității vieții copiilor, tinerilor, vârstnicilor și familiilor social vulnerabile, mai nou și pe sprijinirea refugiaților și a persoanelor afectate de diferite crize umanitare. În decursul anilor, organizația a dezvoltat o serie de programe și inițiative pentru a veni în ajutorul acestor categorii de persoane, oferindu-le un loc de trai, acces la educație, îngrijire medicală, hrană, îmbrăcăminte și alte servicii și resurse esențiale. 

 

CONCORDIA a reușit să-și extindă activitatea în mai multe domenii, dezvoltând proiecte și inițiative în parteneriat cu organizații internaționale, guvernul și autoritățile locale, dar și cu companii și persoane fizice care împărtășesc viziunea și valorile noastre. Prin intermediul proiectelor, am oferit sprijin pentru oamenii aflați în nevoie și pentru dezvoltarea comunităților locale în peste 46 de localități, promovarea drepturilor și a egalității de gen, prevenirea violenței în familie printre alte probleme sociale și umanitare.

 

În timpul pandemiei de COVID-19, am reușit să fim alături de cei mai vulnerabili membri ai comunității, oferind ajutor alimentar, echipamente de protecție și alte resurse necesare. De asemenea, am implementat proiecte de educație online și alte activități menite să ajute oamenii să treacă peste această perioadă grea.

 

Am fost tot timpul sensibili la problemele umanitare și imediat ce s-a declanșat războiul, am dezvoltat un domeniu de intervenție special pentru refugiați. Am oferit asistență de urgență pentru refugiații care au ajuns în Moldova și am implementat proiecte care să îmbunătățească viața acestora. Am acordat asistență refugiaților, oferindu-le plasament, ajutor cu hrană și alte nevoi de bază. Am oferit, de asemenea, asistență medicală și psihologică celor care au avut nevoie.

 

La 19 ani de activitate, CONCORDIA continuă să își consolideze rolul de lider în asistență socială, punând accentul pe profesionalism, inovație, sustenabilitate și colaborare. Suntem mândri de realizările celor peste 220 de colegi ai noștri și suntem recunoscători pentru sprijinul și implicarea voluntarilor, partenerilor și susținătorilor în activitatea CONCORDIA.

În numele echipei CONCORDIA, mulțumim tuturor pentru susținerea și încrederea acordate în acești 19 ani de activitate.

Vom continua să lucrăm din greu pentru a aduce schimbări pozitive în comunitatea noastră și pentru a face viața mai bună pentru toți oamenii. Vă invităm să ne alăturați și să faceți parte din mișcarea CONCORDIA.

 

Cu respect și apreciere,

Echipa CONCORDIA

Newsletter Donează