News

Dima, vino și spune Bună ziua!

Doi ochi mari ne urmăreau prin geamul casei, ascunzandu-se după perdea ori de câte ori ne uitam înspre ei. Câteva minute mai târziu, mămica sa l-a chemat cu căldură: „Dima, vino și spune Bună ziua!”. Băiatul a venit cu pași mici pe prispa aproape pustie, unde nu era nici o bancă, nici un scaun, nici măcar un covoraș. Doar minimul absolut.

 A schițat un zâmbet și ne-a făcut cu mâna. Timid și tăcut, a cuprins-o, simțind mângâierea ei pe creștet. Frigul de afară nu se mai simțea atât de tare.

Dima are 5 ani și locuiește în casa bunicii, la Congaz, împreună cu mama, sora și fratele mai mare. Casa este mică, abia dacă reușește să cuprindă o bucătărioară și o cameră în care un pat s-a strecurat lângă atotprimitoarea lejancă. Pentru Dima, este locul în care petrece o mare parte din timp cu bunica sa, într-o liniște palpabilă, atunci când nu poate merge la grădiniță din cauza că se îmbolnăvește. Acolo își așteaptă frații plecați la școală pentru a se juca împreună. Și tot în casa bunicii sau poate în curte, afară sau în drum, Dima o așteaptă pe mama, plecată să lucreze pentru a hrăni întreaga familie, ca să o poată îmbrățișa.

El este unul din copiii care dă sens muncii noastre în cadrul CONCORDIA. Echipa de la Centrul Multifuncțional din Congaz susține familia sa cu pachete alimentare și igienice, haine, încălțăminte, serviciul de spălătorie a hainelor, consiliere și acces la educație, astfel încât Dima să crească în siguranță, într-un mediu sănătos și să aibă șansa unui viitor senin.

*Toate numele sunt false.

Newsletter Donează