An de an, fiecare dintre noi are o responsabilitate importantă și anume depunerea declarației pe venitul anual. Totodată, avem și dreptul civic de a gestiona o parte din acești bani, prin aplicarea mecanismului de 2 % (detalii), contribuind la îmbunătățirea comunității noastre.

 A.O.”CONCORDIA. Proiecte Sociale” este o organizație non-guvernamentală care ajută anual cca 6000 de persoane social vulnerabile din diferite localități ale țării, dintre care aproximativ 2600 sunt copii săraci sau rămași fără ocrotire părintească. Zi de zi, colegii noștri din regiune vin în susținerea celor mai triști ca noi, oferindu-le un ajutor, un prânz cald, dar și speranța într-un viitor mai bun (Raport de activitate). Considerăm că orice familie, bătrân are dreptul la o viață decentă, în particular copiii, care adesea au de suferit cel mai mult din cauza neajunsurilor și situațiilor de risc cu care se confruntă.

Menționăm că în urma redirecționării 2% din impozitul pe venit pentru anul 2016, suma totală desemnată pentru ”CONCORDIA. Proiecte Sociale” a fost de 20,416.46 lei. Acești bani au fost utilizați pentru procurarea produselor alimentare, igienice și acoperirea cheltuielilor pentru apă și încălzire (lemne, cărbune), asigurând activitatea unui centru social. Astfel, angajații Centrului de ajutor social din satul Brăviceni, r. Orhei, au reușit să ofere beneficiarilor noștri din localitate o masă caldă, precum și să livreze prânz celor care nu pot să se deplaseze. (Detalii cheltuieli CAS Brăviceni)

În acest context, venim cu marea rugăminte către Dumneavoastră să ne ajutați să le oferim în continuare acestor persoane nevoiașe un sprijin, o masă caldă și speranța în ziua de mâine, redirecționând 2% din impozitul pe venitul anual către ”CONCORDIA. Proiecte Sociale”!

Tot ce trebuie să faceți – este să mergeți la oricare dintre oficiile Inspectoratului Fiscal, să completați formularul CET 15 – Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit, iar la ultima rubrică din formular - secțiunea Facultativă, să indicați în dreptul câmpului M2codul fiscal al organizației noastre – 1011620006720. Vă informăm că puteți completa declarația respectivă atât pe suport de hârtie, cât și în mod electronic, dacă dețineți semnătura mobilă.

Termenul de depunere a declarației pe venit este până la data de 30 Aprilie curent!

ATENȚIE! Desemnarea a 2% nu presupune achitarea unei taxe suplimentare!

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta:

Telefon: (+373)22-234-991

Email: moldova@concordia.md

Facebook