Programe pentru tineri

Odată cu ieșirea din sistemul de protecție, tinerii au nevoie de ghidare mai mult ca oricând. Ei se află la etapa luării celor mai importante decizii – unde vor locui, ce vor studia, ce profesie vor îmbrățișa și cum își vor crea o familie. Departamentul Tineret al AO „CONCORDIA. Proiecte Sociale” a fost conceput pentru a oferi servicii post-rezidențiale, de integrare socială și profesională atât tinerilor absolvenți ai instituțiilor rezidențiale, cât și celor din familii vulnerabile. Departamentul este reprezentat de o echipă de specialiști în diverse domenii, care facilitează abordarea multi-disciplinară a necesităților fiecărui beneficiar.

Departamentul dispune de următoarele  serviciile:
- Clubul de Tineret, unde se organizează activități de dezvoltare personală și dezvoltare a abilităților de viață independentă, instruiri pentru un mod sănătos de viață și abilități de auto-îngrijire, ședințe de art-terapie etc.
- Centrul de tineret ”Casa Ignatius”, care oferă cazare și alimentație pentru tinerii care își desfășoară studiile în instituții de învățământ profesional tehnic, medii de specialitate și superioare, și nu au cazare în cămine. Capacitatea Centrului este de 19 locuri. În cadrul serviciului, tinerii sunt supravegheați de un educator care are și misiunea de a le cultiva deprinderi de viață independentă: gătit, curățenie, menajul gospodăriei, etc.
- Locuințe Social Asistate, care oferă găzduire temporară în 6 apartamente a câte 3 locuri de trai, situate în comuna Stăuceni, municipiul Chișinău. Beneficiarii acestui serviciu sunt tinerii care au atins vârsta de 18 ani, absolvenți ai unei instituții de învățământ, care sunt în perioada de tranziție de la studii către angajare și în final - integrare socială și profesională.

 

Newsletter Donează